Maag & Darmen

De actieve micro-organismen in de voedingssupplementen dragen bij tot het versterken van de darmflora om zo zijn evenwicht te bewaren en te beschermen in alle omstandigheden (op reis, stress, gebruik antibiotica).

122 artikel(en)

Maag & Darmen

De actieve micro-organismen in de voedingssupplementen dragen bij tot het versterken van de darmflora om zo zijn evenwicht te bewaren en te beschermen in alle omstandigheden (op reis, stress, gebruik antibiotica).

DARMFLORA

In de darmen zitten diverse bacteriën: nuttige en schadelijke bacteriën. Deze bacteriën samen worden de darmflora genoemd. Een gezonde darmflora zorgt voor een goede stoelgang en een goed functioneren immuumsysteem.

Door verschillende oorzaken kan de darmflora uit balans raken. Dit kan veroorzaakt worden door het gebruik van medicijnen, maar ook door voeding en leeftijd. Om de darmflora gezond te houden kun je gezond en vezelrijk eten en voldoende drinken. Let op een goede hygiëne en zorg voor voldoende beweging en slaap. Wanneer dit niet voldoende is kan de darmflora ondersteunt worden door voedingssupplementen met micro-organismen. Deze ondersteunen de spijsvertering en het immuumsysteem.

DARMKLACHTEN

Last van buikpijn, winderigheid, diarree of verstopping? Dit kunnen symptomen zijn van darmklachten. Omdat er elke dag eten door de darmen en maag gaat kun je met het aanpassen van je voeding al veel verbeteren. Ook stress kan darmklachten veroorzaken. Soms kan het ook gaan om een ziekte of aandoening. Het gaat hier dan om bijvoorbeeld het prikkelbare darm syndroom (PSD). Hierbij is sprake van kramp, diarree, obstipatie en eventuele andere klachten in de darmen. Het prikkelbare darm syndroom (PSD) wordt ook wel spastische darm genoemd. De darmen zijn geprikkeld en de dikke darm trekt onregelmatig samen om de ontlasting voort te duwen in de darm. Hierdoor kan buikpijn ontstaan. Dit gaat vaak gepaard met problemen met de stoelgang zoals diarree of obstipatie (verstopping).

Het prikkelbare darm syndroom kan ook zorgen voor een opgeblazen gevoel. In de darmen worden gassen geproduceerd door bacteriën. Dit kan bij mensen met PSD sterk toenemen en deze gasvorming leidt vaak tot een opgeblazen gevoel.

MAAGKLACHTEN

Naast darmklachten kun je ook last hebben van maagklachten. Dit zijn klachten in de bovenbuik, maar ook brandend maagzuur of oprispingen(opboeren). Maagklachten kunnen veroorzaakt worden door roken, voeding zoals koffie, alcohol en vet eten en stress. Voedingssupplementen voor maag en darmen en maagtabletten kunnen er voor zorgen dat de maagfunctie weer normaal wordt.

VEZELS

Vezels heeft onze buik hard nodig. Ze zorgen voor een gezonde spijsvertering en dus voor een gezonde darmflora. Een verstopping of diarree kan door vezels worden voorkomen of vermindert. Vezelrijke voeding is soms niet genoeg, het is daarom belangrijk om veel te drinken en eventueel aan te vullen met voedingssupplementen. Wist je dat vezels voor het grotendeel niet worden verteerd in de dunne darm? De vezels komen onveranderd in de dikke darm terecht. Toch zijn ze heel belangrijk omdat vezels een goede invloed hebben op de spijsvertering.

MAAG & DARM VOEDINGSSUPPLEMENTEN BIJ HBB24

HBB24 heeft een uitgebreid assortiment afslankproducten. Of u nu op zoek bent naar producten voor de stoelgang, een opgeblazen gevoel of het prikkelbare darm syndroom, u vindt het bij ons. Bestelt u op werkdagen voor 17.00 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis.