Gewrichten

Ongeacht uw leeftijd kunnen uw gewrichten u veel last bezorgen. Overgewicht, sport, veroudering; er zijn verschillende redenen waarom uw gewrichten pijnlijk of vermoeid kunnen aanvoelen. Steun uw vitaliteit met behulp van de juiste voedingssupplementen.

112 artikel(en)

Gewrichten

Ongeacht uw leeftijd kunnen uw gewrichten u veel last bezorgen. Overgewicht, sport, veroudering; er zijn verschillende redenen waarom uw gewrichten pijnlijk of vermoeid kunnen aanvoelen. Steun uw vitaliteit met behulp van de juiste voedingssupplementen.

Bij HBB24 vindt u verschillende soorten voedingssupplementen voor uw gewrichten. U hebt de keuze uit vloeibare producten die u in de ochtend op de nuchtere maag kunt nemen. Ook zijn er verschillende soorten capsules en pillen beschikbaar die u gemakkelijk met water kunt innemen. Indien u moeite heeft met het innemen van pillen, kunt u ook gebruik maken van poeders, deze lossen snel op in water en kunnen oraal worden ingenomen.

BEHOUD VAN KRAAKBEEN

Door veroudering, maar ook door intensief gebruik, kunnen uw gewrichten slijten en pijn gaan doen. Vooral het kraakbeen heeft snel te lijden. Dit kraakbeen heeft een schok dempende werking en zorgt er mede voor dat uw gewrichten pijnloos blijven bewegen. Met de juiste voedingssupplementen kunt u uw kraakbeen en gewrichten soepel en in een goede conditie houden. De bekendste ingrediënten om het kraakbeen te behouden zijn zwavel (MSM), glucosamine, duivelsklauw en collageen.

GLUCOSAMINE

Het is belangrijk om de gewrichten soepel te houden. Vooral glucosamine draagt bij aan de aanmaak van het eerder genoemde collageen, welke structuur geeft aan het kraakbeen. Glucosamine is een stof die op natuurlijke basis terug te vinden is in de structuur van de gewrichten. Glucosamine helpt de gewrichten gezond en goed gesmeerd te houden. Glucosamine helpt bij de verlichting van de pijn in de gewrichten en verbeterd de mobiliteit.  

ARTROSE

Artrose kan ontstaan door gewrichtsontstekingen of zwakke gewrichtsbanden. Het heeft niet direct iets te maken met veroudering. Wanneer u artrose heeft gaat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit en wordt zelfs dunner en zachter. Dit leidt tot vervorming van de botten die direct onder het kraakbeen zitten. En komen voelbare en zichtbare knobbels die de beweeglijkheid van de gewrichten beperkt. Zenuwen komen hier door in de knel en dat zorgt voor pijn en krachtverlies.

STIJVE SPIEREN

Bewegen is gezond, met voldoende beweging voel je je gezond en fitter. Echter is dit niet altijd even eenvoudig wanneer je stijve spieren hebt. Maar juist dan is het belangrijk om te bewegen. De bewegingen zorgen voor het behoud van de soepelheid en bewegingsfuncties van de spieren. Supplementen met carcuma, ginseng en mossel zorgen er voor om de spierpijn te beperken en te verhelpen. Dit is een aanvulling op de dagelijkse voedingsstoffen omdat het soms lastig is om alle belangrijke voedingstoffen op de juiste manier binnen te krijgen. Een andere oplossing om spieren soepel te houden is het gebruik van een spiergelei. Een spiergelei kan op de gewenste plekken worden aangebracht en worden ingemasseerd.

 Sommige medicijnen zullen reageren op bepaalde supplementen. Mocht je op dit moment dus medicijnen slikken, dan is het altijd raadzaam om dit te overleggen met de arts.