De perfecte French manicure

French manicure laat je nagels er natuurlijk en verzorgd uitzien. Zelf je nagels op deze manier lakken is niet eenvoudig maar met de juiste producten kom je al een heel eind. Wij helpen je op weg!

De klassieker onder de nagelverzorging is de french manicure. Deze nagellook is vandaag de dag nog steeds trendy. Het past perfect bij een avondfeest, bruiloft of gewoon voor tijdens de weekdagen. Het uitvoeren van een French manicure is niet eenvoudig en kan pas goed aangebracht worden met de juiste materialen. Wij helpen je op gang.

Wat is een French manicure?

Een French manicure laten je nagels er natuurlijk en verzorgd uitzien. Kenmerkend voor deze nagellook is het witte randje bovenaan de nagel. De rest van de nagel is natuurlijk gelakt, ook wel nude genoemd. Het is belangrijk dat de nagels goed verzorgd zijn voordat je de French manicure aanbrengt.

Ga zelf aan de slag met French manicure

Voor je aan de slag gaat met French manicure moet je zorgen dat je nagels volledig nagellak vrij zijn. Was daarna je handen nog even met zeep zodat ze ook vetvrij zijn. Je kan hiervoor ook een nagelontvetter gebruiken zoals de scrubfresh van CND. Om aan de French manicure met shellac te beginnen heb je het volgende nodig:

- Base coat nagellak: Dit wordt het eerste laagje nagellak dat je gaat aanbrengen op de nagel.
- Witte nagellak of penseel: Dit gebruik je om het witte randje bovenaan je nagel te maken.
- Top coat nagellak: Hiermee werk je de French manicure af nadat je het witte randje hebt gemaakt.
- Nagellak in een zachte, natuurlijke kleur zoals: CND Shellac Color Coat Clearly Pink of CND Shellac Color Coat Beau.
- French manicure tips: Deze tips plak je net onder de rand die je wit wilt maken. Na het lakken haal je de tip er af en heb je een mooi afgewerkt randje.
- Nagelpenseel
- UV-lamp
- Nagelvijl

Nu we alle benodigdheden hebben gaan we aan de slag. Je begint met het in vorm vijlen van de nagel, het terugduwen van de nagelriem en verwijderen van velletjes langs de nagel.

Stap 1: Breng als eerste een basecoat aan. Het laagje basecoat zorgt voor een mooie glans. Houd je nagels 30 seconden onder de UV-lamp.

Stap 2: Breng nu een laagje nagellak aan in de natuurlijke kleur. Houd je handen 2 minuten onder de UV-lamp.

       

CND Shellac Color Coat Clearly Pink    CND Shellac Color Coat Beau

Stap 3: Om het witte randje aan te brengen heb kun je gebruik maken van een French manicure stift. Je kan hiervoor ook een witte nagellak (CND Shellac Cream Puff) en een manicure tip gebruiken.
3a - met stift: Het dunne uiteinde van de stift maakt het mogelijk om precies te werk te gaan.
3b - met tip: Plak de manicure tips onder het ‘wit gedeelte’ van je nagel. Boven dit stickertje breng je de witte nagellak aan. Breng een dun laagje aan en laat deze drogen onder de UV-lamp. Breng eventueel een tweede laagje aan. Wanneer de nagellak droog is trek je het witte stickertje eraf.Ben je uitgeschoten? Werk de witte rand wat bij met een nagelpenseel en nagellakremover.

Stap 4: Breng als laatste de topcoat aan. Deze laag beschermt de nagel tegen beschadigingen en zorgen voor een extra glans. Laat je nagels goed drogen en smeer ze daarna lekker in met een handcrème.

Molton Brown Hand Timeless Florals Hand Cream Gift Trio Pakket

Je nagels hebben nu een mooie French manicure look. Komen er kleine beschadigingen in je French manicure? Deze kun je gemakkelijk bijwerken met de French manicure stift.

Topproducten:

Hoe maak je de mooiste kerstnagels?

De feestdagen komen eraan! Je haar is party-proof, maar nu je nagels nog! Lees nu de tips van HBB24.

Lees artikel

Wat zijn de populairste nagel trends?

Mooie verzorgde nagels maken je hele look compleet. Ook al zijn de nagels maar een klein deel van je look. Ze kunnen je heel veel uitstraling geven. Wij hebben hieronder speciaal voor jou de nageltrends op een rijtje gezet.

Lees artikel