Mason Pearson

Het merk Mason Pearson is een begrip in de kapperswereld. Dit topmerk is wereldberoemd om haar hoogwaardige haarborstels. Want het verzorgen van uw haar stopt niet bij reiniging en styling, ook uw borstel of kam is van essentieel belang!

68 artikel(en)

Mason Pearson

Het merk Mason Pearson is een begrip in de kapperswereld. Dit topmerk is wereldberoemd om haar hoogwaardige haarborstels. Want het verzorgen van uw haar stopt niet bij reiniging en styling, ook uw borstel of kam is van essentieel belang!

Ergens rond de 1860 werkte de Britse Mason Pearson bij de British Steam Brush Works in het bekende East End in Londen. In 1885 vond Pearson de ‘pneumatische’ haarborstel met een rubberen kussen uit. Dit revolutionaire ontwerp werd het best verkopende product van het bedrijf en wordt nog steeds in deze vorm verkocht. De verpakking is dan ook stijlvol en nostalgisch.

MASON PEARSON PRODUCTEN BIJ HBB24

HBB24 biedt verschillende soorten Mason Pearson producten voor elk haartype. Mason Pearson haarborstels zijn de Rolls Royce onder de borstels. Ze stimuleren de bloedsomloop van uw hoofdhuid, ontdoen het haar van stof en vuildeeltjes en zorgen voor een natuurlijke glans van het haar. Alle borstels hebben een ergonomische grip en liggen lekker in de hand. Ook worden ze veelal geleverd met een klein borsteltje om de grote borstel mee te reinigen.

MASON PEARSON POCKET BRISTLE

Dit is het originele model uit de negentiende eeuw. De borstel is gemaakt van luxueus zwijnenhaar. Uw hoofdhuid heeft baat bij het zachte rode kussen, dat lekker meeveert tijdens het borstelen en op die manier zo min mogelijk schade toebrengt aan uw haar. De beroemde Pocket Bristle is goed voor fijn haar.

MASON PEARSON HANDY BRISTLE & NYLON

Deze borstel heeft een unieke combinatie van het klassieke zwijnenhaar en moderne nylon haren. Deze zijn er stevig ingezet, zodat deze borstel tegen een stootje kan. Ideaal dus voor normaal/dik haar. Bekijk onze collectie Handy borstels voor meer varianten.

MASON PEARSON HANDY NYLON

Deze topborstel heeft alleen nylon haren en is goed voor zeer dik haar. Mason Pearson heeft een eigen speciale nylon ontwikkeld om de beste kwaliteit te garanderen. Ook maakt de fabrikant de unieke rubberen kussen met de hand, met gebruik van originele technieken, wat zorgt voor effectief en efficiënt borstelen.

MASON PEARSON KAMMEN

Net zoals de borstels zijn ook de kammen van Mason Pearson van hoogwaardige kwaliteit. De tanden zijn subtiel afgerond, wat prettig is voor uw hoofdhuid. Kappers maken tijdens het knippen graag gebruik van deze topkammen. Met de Combs Tail kunt u gemakkelijk het haar opdelen in verschillende secties of een perfecte scheiding aanbrengen.

WIST U DAT?

  • Het gerucht gaat dat de Koninklijke Familie van Groot-Brittannië al jaren trouw gebruik maakt van Mason Pearson borstels?
  • Het rubber in de borstels puur natuur is en dat de resten na de productie opnieuw worden gebruikt voor andere producten?
  • Oorspronkelijk alle modellen met de hand werden vervaardigd?
  • Natuurlijke producten zoals rubber en zwijnenhaar gebruikt worden?