Stijltang

Stijltangen gebruikt u om het haar steil en glad te maken, te straighten dus. De keuze voor een stijltang hangt af van hoe vaak u de tang wilt gaan gebruiken, welke haartype u heeft en wat u precies met de stijltang wilt gaan doen. Je kunt een stijltang namelijk ook gebruiken om krullen of meer volume te creëren. 

68 artikel(en)

Stijltang

Stijltangen gebruikt u om het haar steil en glad te maken, te straighten dus. De keuze voor een stijltang hangt af van hoe vaak u de tang wilt gaan gebruiken, welke haartype u heeft en wat u precies met de stijltang wilt gaan doen. Je kunt een stijltang namelijk ook gebruiken om krullen of meer volume te creëren. 

WEL OF NIET VAAK GEBRUIKEN

De eerste vraag is: hoe vaak wilt u de stijltang gebruiken? Is het dagelijks? Niet vaker dan één of twee keer per week, bijvoorbeeld in het weekend? Of alleen af en toe voor een speciale gelegenheid?

Als u de stijltang vaak wilt gebruiken, dan is het handig om te kiezen voor een model met keramische of titanium platen. Deze platen zorgen voor een gelijke verdeling van de warmte, waardoor het haar minder beschadigd raakt. Door de negatieve ionen die de platen bevatten, wordt het haar ook meteen minder statisch en gladder.

Gaat u de straightner niet vaker dan een of tweemaal per week gebruiken? Dan kunt u kiezen voor een tang met keramische coating. Daarnaast vindt u in ons assortiment ook een aantal stoomstijltangen. De stoom houdt de vochtbalans van het haar op peil doordat er weer vocht teruggegeven wordt aan het haar. Het haar is zijdezacht en blijft langer in model. Een stoomstijltang is tevens ook aan te raden voor droog en beschadigd haar.

TYPE HAAR

Welke stijltang u kiest hangt ook af van uw haartype. De benodigde temperatuur om het haar steil te maken is namelijk is afhankelijk van het type haar. De temperaturen van de meeste stijltangen variëren tussen de 60°C en 230°C. Uw haartype heeft daarnaast ook invloed op het soort platen van de stijltang.

Indien u fijn, dun haar heeft dan kunt u het beste kiezen voor een stijltang met kleinere platen én een regelbare temperatuur. Dun haar neemt warmte sneller op waardoor in de meeste gevallen een stijltang die u op 170°C kunt instellen voldoende is.   

Als u dik haar hebt, is een stijltang met bredere platen en die een hogere temperatuur aan kan de beste keuze. Door de grotere platen, is het steilen sneller gedaan. Meestal is 210°C voldoende om dik haar mooi stijl te maken.

Heeft u kroes haar? Kies dan voor een stijltang waarvan de temperatuur regelbaar is. Het steilen van kroezig haar gaat namelijk een stuk eenvoudiger op hogere temperaturen.

Voor alle haartypen geldt wel: zorg ervoor dat het haar voldoende droog is voordat u het gaat steilen. Als het haar vochtig is, kan dat het haar flink beschadigen. Daarnaast is het aan te raden om altijd een heat protection spray te gebruiken om het haar te beschermen tegen de hitte van de stijltang.

DE GEWENSTE HAARSTIJL

Met de juiste techniek kunt u met een stijltang ook meer volume en krullen maken. Als u verschillende haarstylen wilt proberen dan kunt u beter een stijltang met afgeronde platen kiezen. Hiermee kunt u makkelijker krullen of slag in het haar creëren.

U kunt ook voor een straightner brush kiezen: een haarborstel en stijltang in 1. Hiermee creëert u gemakkelijk, in één beweging de gewenste haarstijl.

VOOR 17:00 UUR BESTELD, MORGEN AL IN HUIS!

U hoeft bij HBB24 niet lang te wachten tot u uw aankoop in huis heeft. Als u voor 17:00 uur uw bestelling doet, heeft u uw nieuwe, professionele stijltang de volgende dag al in huis.