Zelfbruiner

Wil jij ook een natuurlijk kleurtje? Maar wil je hiervoor liever niet in de zon of schijnt de zon nog niet? Kies dan voor een zelfbruiner. Met een zelfbruiner geef je de huid een natuurlijke en egale bruine kleur. Er zijn diverse soorten zelfbruiningsproducten zoals een spray, melk of lotion. Er zijn diverse accessoires die het aanbrengen van een zelfbruiningsproducten makkelijker maken zoals een handschoen of kwast.

110 artikel(en)

Zelfbruiner

Wil jij ook een natuurlijk kleurtje? Maar wil je hiervoor liever niet in de zon of schijnt de zon nog niet? Kies dan voor een zelfbruiner. Met een zelfbruiner geef je de huid een natuurlijke en egale bruine kleur. Er zijn diverse soorten zelfbruiningsproducten zoals een spray, melk of lotion. Er zijn diverse accessoires die het aanbrengen van een zelfbruiningsproducten makkelijker maken zoals een handschoen of kwast.

Wil je meer weten over de ultieme sun-kissed glow? Lees dan ons blog: Tips voor een ultieme sun-kissed glow.

Soorten zelfbruiners

Zelfrbuiners zijn er in diverse soorten en in diverse vormen. 

- Instant zelfbruiners: Dit is een spray die de huid er sun-kissed laat uitzien. Deze spray blijft een dag tot een week zitten.
- Tanning lotion: Een tanning lotion zorgt er voor dat je binnen 2-4 uur ee prachtige, bruine kleur hebt.
- Zelfbruiningsspray: De fijne mist geeft een sun-kissed look aan iedereen die wel een mooi kleurtje kan gebruiken.  Het resultaat geeft een egale en natuurlijk ogende teint zonder vlekken en strepen.
- Bronzing mousse: Geef je huid een natuurlijke, gezond uitziende bruine kleur die dagen aanhoudt met een bronzing mousse.

Tips voor het aanbrengen van en zelfbruiner

- Bereid je huid goed voor op de zelfbruiner door te scrubben en de huid goed te hydrateren met bodylotion
- Onthaar je benen één dag voordat je de zelfbruiner gaat aanbrengen
- Neem de tijd om een zelfbruiner aan te brengen. Haastige spoed....
- Breng de zelfbruiner aan in cirkelvormige bewegingen. Gebruik voor een egale teint een tanning-handschoen
- Hydrateer de huid ook NA het aanbrengen van de zelfbruiner goed. 
- Breng de zelfbruiner aan in de avond

Waneer gebruik je een zelfbruiner?

Zelfbruiner aanbrengen

Het aanbrengen van een zelfbruiner gebeurt in drie stappen: De voorbereiding, het aanbrengen en het afronden. Voorkom strepen en een onraje kleur door de huid goed voor te bereiden en de zelfbruiner goed aan te brengen. Op deze manier krijg je een natuurlijke kleur.

1. Voorbereiding

Begin met het kiezen van de juiste zelfbruiner. Wil je een bruine kleur voor een paar dagen of is een paar uur voldoende? Kies tevens een zelfbruiner in de kleur die bij je eigen huidskleur past. Heb je een lichte teint, kies dan voor een licht tot medium kleur zelfbruiner. Wanneer je een donkere teint hebt kies je beter voor een donkere kleur zelfbruiner. Twijfel je over de kleur? Kies dan een lichtere kleur en breng deze meerdere keren aan. 

Zorg tijdens de voorbereiding dat de huid glad en geschoren is. Scrub daarnaast de huid om van droge en schilferige plekken de bovenste huidlaag te verwijderen. Een droge huid absorbeert de zelfbruiner beter en de kans is kleiner dat er op deze manier vlekken ontstaan. Het gaat hier vooral om ruwe plekken als allebogen en knieën. Hydrateer daana de huid goed met een verzorgende bodylotion. 

2. Aanbrengen

Gebruik bij het aanbrengen van een zelfbruiner eventueel een handschoen om er voor te zorgen dat je handen niet oranje worden. Breng de zelfbruiner vervolgens aan vanaf de enkels naar boven toe. Verspreid de zelfbruiner in cirkelvormige beweigingen over de huid. Werk van je benen, naar je bovenlichaam en armen.

3. Afmaken

Na het aanbrengen van de zelfbruiner moet je proberen de eerste 15 minuten niets aan te trekken of draag losvallende kleding. Wacht 8 uur voordat je een douche neemt en wacht 8 uur om eventueel wat extra zelfbruiner aan te brengen op plekken die je eventueel bent vergeten. Heb je toch wat donkere plekken? Scrub deze voorzichtig weg onder de douche of gebruik citroensap en dep daarme op de vlekken. 

Om je kleur niet te snel laten te vervagen breng je een hydraterende bodylotion aan. Dit zorgt er voor dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft. Wil je een diepere bruine kleur, een paar tinten donkerder? Breng de zelfbruiner dan nog eens aan.

VOOR 17:00 UUR BESTELD, MORGEN IN HUIS

Wilt u morgen uw zelfbruiningsproducten al in huis hebben? Dat kan! Bestelt u vandaag voor 17:00 uur, dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis.